Posted on

Perabot Sekolah Inspirasi 2020

Perabot Bilik Darjah Kreatif


Kanak-kanak yang Berinspirasi
Ruang Pembelajaran yang Menyeronokkan

Perabot Bilik Darjah Kanak-kanak

Tetapan Bilik Darjah Sekolah Warna Macarons  

Sebilangan besar kanak-kanak di prasekolah menyukai persekitaran yang berwarna-warni dan cerah, melalui sekilas pertama kanak-kanak mengalami suasana gembira dan perasaan pelukan sangat dipengaruhi oleh perabot prasekolah. Oleh itu SIF Furniture telah menyediakan warna makaron di perabot sekolah seperti meja belajar, kerusi belajar, kabinet simpanan, troli mainan, troli buku dan bangku anak-anak.

Warna adalah salah satu rangsangan mood, warna terang dan terang seperti merah, kuning dan hijau adalah kreativiti dan semangat yang memberi inspirasi. Warna pastel seperti Macaron membawa ketenangan dan ketenangan bagi anak-anak prasekolah untuk menyesuaikan diri dengan cepat di persekitaran baru dan bergaul dengan rakan baru.

Keutamaan Keselamatan & Kebersihan

Ada banyak yang perlu dipertimbangkan ketika memilih perabot kelas. Sangat mustahak untuk memastikan meja dan kerusi kelas mudah dibersihkan. Makanan dan minuman mungkin tumpah dari meja ke kerusi dan akhirnya di lantai, apatah lagi jika kencing dan kotoran biasanya berlaku di kelas pra-sekolah.

Perancangan Ketenangan Minda

Selain dari aspek kebersihan, keselamatan tetap menjadi fokus penting kerana perabot kanak-kanak dirancang dengan sudut bulat yang lembut. Kerusi kanak-kanak boleh dibuat dengan acuan yang keseluruhan kerusi terdapat dalam satu bahagian. Ia akan menjadi keselamatan yang tahan lama.

Meja dan kerusi kelas kami dihasilkan dari bahan berkualiti tinggi dan konstruk yang kukuh untuk melibatkan anak-anak prasekolah dalam aktiviti yang menyeronokkan dan menahan penggunaan seharian. Perabot kajian SIF hadir dalam variasi warna, saiz dan reka bentuk. Meja belajar dan kerusi belajar kami lengkap dalam ukuran standard agar sesuai dengan balita prasekolah dan menampung kanak-kanak dari semua peringkat umur